Fototrampeig (30 de desembre - 31 de Gener)


Fa temps que observem petjades quan sortim a caminar o en bicicleta. Ens agrada buscar petjades als voltants de les basses i buscar-les després en les guies de la nostra biblioteca. La Núria diu que tenim un teixó vivint en l'entorn de les nostres finques i ho volíem comprovar d'alguna manera. 

Per això aquests Nadals vam decidir regalar-nos una petita càmera de fototrampeig. A que no endevineu qui en són els primers protagonistes?

 

 
 
En la nostra primera grabació vam estar de sort i es va deixar veure bevent. Era just el 30 de desembre, i en teoria, en aquesta època de l'any el teixó està en semi hivernació i només surt del cau per a beure.
 
 

 

Pocs dies després, ens apareix la primera guineu, només de passada i sense beure. Ens sembla molt més esquiva la guineu que els teixons. Creiem que ambdos animals veuen els llums infrarojos quan s’activa la càmera però sembla que reaccionin diferent. Hauran detectat també la nostra presència o olor? 

 

 

Quan menys ens ho esperavem, a plena llum del dia, ens apareix “la sarnoseta”. És una guineu no massa vella amb clars síntomes de tenir sarna, una enfermetat que s'esten entre guineus i gossos a través d'un transmissor prou conegut, les puçes.


 Segona visita de la "sarnoseta", aquest cop de nit.



Sorpresa!! Uns altres convidats d’aquesta festa enmig del bosc. Els primers porcs senglars de la temporada, no podien faltar-hi! Són les vuit del vespre, del 29 de gener, amb una temperatura ideal per sortir a voltar i posar els peus a remull!!! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Fototrampeig teixó comú (Meles meles)

Presentació